I närområdet

Här följer ett litet axplock av vad bygden har att erbjuda. Bor du på Ekeliden B&B har du inte mer än mellan 5-30 minuters bilresa till spännande aktiviteter och evenemang.

Gillar du att shoppa?

Gällstad är ett riktigt shoppingparadis, där du kan fynda fina märkesvaror till priser som slår det mesta. Affärerna i Gällstad är öppna alla veckans dagar.

I centrala Ulricehamn, liksom i de omkringliggande orterna ute på landsbygden, finns många små mysiga butiker.

Goda lokalproducerade varor kan du hitta i någon av traktens alla gårdsbutiker.

Gillar du att fynda på auktioner, kan vi tipsa dig om när och var sådana äger rum.


Tycker du om att röra på dig?

I Ulricehamn finns två 18-håls golfbanor. Du kan således välja att spela på Åsundsholms Golf- och Countryklubb eller på Ulricehamns Golfklubb.

I Vegby, endast några kilometer från Ekeliden B&B, finns både fotbollsgolf och bangolf.

För den som gillar att studera flora och fauna, är Komosse väl värt ett besök. Detta naturreservat består av flera högmossar. Följ gärna den 5 km långa Björnöleden från Mörkö. Leden är spångad över alla våtmarker.

Det finns många olika vandrings- och cykelleder i trakten.

En varm sommardag kan det vara skönt med ett svalkande dopp i någon våra härliga badsjöar. Året runt kan man faktiskt också besöka det vackra kallbadhuset i Ulricehamn för att sig ett uppfriskande dopp i Åsunden.

I Ulricehamn finns ett av Sydsveriges största Ski Center för alpinsport med sju liftar och sju nerfarter.

För längdskidåkning finns skidspår av högsta klass på Lassalyckans Fritidsområde.


är kultur ditt stora intresse?

Änglagårdstrilogin spelades in i Ulricehamnsbygden. Denna karta från Turistbyrån visar vägen till olika inspelningsplatser.

Besök platserna i Birgit Sparres mest kända romansvit "Gårdarna runt sjön". En av gårdarna kallas Heljö i böckerna, men gårdens verkliga namn är Torpa Stenhus. Det var på Torpa Stenhus som Gustav Vasa år 1552 hämtade sin tredje brud, unga Katarina Stenbock..

Ulricehamns museum anordnar regelbundet olika utställningar. Varje år anordnas en konstrunda (vanligtvis under april månad), då du kan besöka lokala konstnärer i deras ateljéer. Även vid andra tider på året är det många konstnärer som tar emot besökare i sin ateljé.

I Folkets Hus i Ulricehamn direktsänds en del stora internationella evenemang, t ex opera från Metropolitan i New York. Sådana här direktsändningar äger rum 3-4 gånger/år. Kanske har du turen att vara här just då...

Tycker du om att besöka gamla kyrkor, är ett tips att besöka kyrkan i Knätte och i Timmele. De äldsta delarna av dessa kyrkor är från 1100/1200-talet.


För ytterligare tips och idéer om vad du kan göra i och omkring Ulricehamn, besök turistbyråns hemsida.