OM EKELIDEN

HISTORIA

Huvudbyggnanden på Ekeliden uppfördes i början av förra seklet av en grosshandlare Fredrik Åhrberg och hans hustru från Stockholm. Makarna bedrev pensionatverksamhet på Ekeliden.


På 1920-talet såldes fastigheten till Signe och David Karlsson. De lät bygga Lillstugan och det vitrappade huset. I Lillstugan bodde Signes föräldrar och där lär också under någon tid ha förekommit viss mejeriverksamhet. I det vitrappade hus vi kallar Syfabriken bedrev Signe Karlsson syfabrik på första våningen. På övervåningen fanns rum för uthyrning, bland annat till syfabrikens anställda.


I mitten av 1960-talet köptes fastigheten av en billackerare Roger Hagberg, som lät bygga om en gammal ladugård till lackeringsverkstad. Tjugo år senare köpte billackeraren Claes von Zweigbergk Ekeliden.


I början på 2000-talet köpte Ros-Mari och Mats Gustafsson Ekeliden. Man genomförde en stor ombyggnad av Lackeringen och inredde rum för B&B. Även Lillstugan (som de kallade det vi numera kallar Mejeriet) anpassades till B&B-verksamhet. Ros-Mari och Mats byggde även ett litet spaområde med pool, vedeldad bastu och en jacuzzi.


2023 köpte vi anläggningen av Ros-Mari och Mats. Då hade verksamheten vilat i drygt 2 år. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten och ta vid där Ros-Mari och Mats lämnade.

Vi hälsar därför nya som gamla gäster välkomna till Ekelidens B&B

Vi som nu har köpt Ekeliden B&BVi som nu har övertagit Ekeliden arbetar för att kunna öppna för gäster under tidig vår.

Välkomna till oss!

Inger Clasinder & Jascha Marteleur